Meer informatie

Taxaties : Klassieker Polis

Taxatie voorwaarden
· Taxatierapport conform art. 7:960 BW
· Taxaties dienen uitgevoerd te worden door erkende FEHAC, VRT of TMV taxateurs
· Het taxatierapport moet foto’s van desbetreffende voertuig bevatten
· Bij aanvraag van een verzekering mag het taxatierapport niet ouder zijn dan zes maanden
· Taxatie moet om de 3 jaar herhaald worden

Erkende taxateurs
Kunt u op onderstaande links vinden:
· FEHAC: http://fehac.nl/taxateurs-overzicht/
· VRT: http://www.taxateurs-vrt.nl/register-van-taxateurs
· TMV: http://www.federatie-tmv.nl/zoek.html

Met onze WA + beperkt casco verzekering (ook wel WA plus genoemd) wordt naast de WA dekking wordt nu ook de schade aan uw eigen voertuig vergoed bij bijvoorbeeld brand, diefstal en ruitbreuk. Schade aan uw voertuig die u zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een aanrijding) wordt niet vergoed.

Dekkingsoverzicht

Dekking

WA

WA + BEPERKT CASCO

WA + CASCO

SCHADE AAN ANDEREN

BRAND, EXPLOSIE, KORTSLUITING

DIEFSTAL INBRAAK JOYRIDING

RUITBREUK

AANRIJDING MET WILD, VOGELS OF LOSLOPENDE DIEREN

OVERSTROMING, AARDBEVING, STORM, HAGEL

VERVOER VAN HET VOERTUIG(M.U.V. SCHRAMMEN, LAKSCHADE)

BOTSEN EN OMSLAAN

TE WATER RAKEN

ANDERE SCHADE VAN BUITENAF

Royementsverklaring

 De royementsverklaring is een officiële verklaring en krijg je van je huidige verzekeraar bij het beëindigen van je bromfietsverzekering, scooterverzekering, oldtimerverzekering, autoverzekeringen of een ander motorvoertuigverzekering.

Je kunt met een royementsverklaring aan een eventuele nieuwe verzekeraar bewijzen wat je opgebouwde schade vrije jaren zijn. Met deze schadevrije jaren beding je niet alleen een korting op de premie voor je volgende bromfietsverzekering, maar ook voor je andere motorvoertuigverzekeringen.

Een royementsverklaring heeft geen onbeperkte geldigheid en is maximaal 1 jaar geldigDe verzekeraar van je bromfietsverzekering of van een ander motorvoertuig geeft deze verklaring eenmalig af. Om de verklaring te gebruiken lever je de originele verklaring bij je nieuwe verzekeraar aan. Je nieuwe verzekeraar gebruikt deze verklaring om de korting op je premie te berekenen, die wordt meestal gedaan door middel van een bonus / malus ladder. Vervolgens verschijnt de korting automatisch op het polis blad af. Een papieren royementsverklaring is niet (meer) mogelijk. Wil je weten hoeveel schadevrije jaren hebt opgebouwd, dan kun je contact opnemen met je huidige verzekeraar. Je kunt ook contact opnemen en een royementsverklaring opvragen via Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars. Aan het opvragen hiervan via deze stichting zijn kosten verbonden.

  • Stel je bent je papieren royementsverklaring kwijtgeraakt, dan is dat vervelend voor u, maar gelukkig kan je nieuwe verzekeraar een database roy-data raadplegen. In deze database staan de royementsgegevens van al je motorrijtuigen vanaf 2007. De verzekeraar kan zo direct zien of je recht hebt op een korting en of u bij een vorige motorvoertuigverzekering schadevrije jaren hebt opgebouwd.

Je kunt het beste de royementsverklaring van een vorige verzekeraar gemakkelijk per e-mail toesturen.

 

Taxaties

Waarom Taxeren? 

Om een WA VOLLEDIG CASCO (Allrisk Autoverzekering) dekkende schadeverzekering voor een Oldtimer, Klassieker ook wel Classic Car genoemd af te kunnen sluiten, waarbij onderverzekering, afschrijving naar dagwaarde of bewijslast bij diefstal word voorkomen.

Omdat de waarde in verhouding tot de leeftijd van het voertuig vaak velen malen hoger ligt vraagt uw verzekeraar een taxatierapport, waarin uitgebreid verslag (kwaliteitsoordeel) van het voertuig is omschreven met fotorapportage en waarin de vervangingswaarde is vastgesteld.

Deze taxatie en waardebepaling geschied op basis van artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek.

Het artikel luid als volgt : “de verzekerde zal krachtens de verzekering geen vergoeding ontvangen waardoor hij in een duidelijk voordelige positie zou geraken. De vorige zin mist zijn toepassing bij voorafgaande taxatie van de waarde van een zaak tot stand gekomen krachtens een aan een deskundige opgedragen beslissing of krachtens een beslissing van partijen overeenkomstig het advies van een deskundige” 

In het kort. Is het voertuig getaxeerd door een VRT / FEHAC taxateur , uw verzekeraar is akkoord met de taxatie en taxateur, u bent akkoord gegaan met de polisvoorwaarden en de taxatie dan kunt u het motorvoertuig volledig casco laten verzekeren tegen de taxatiewaarde , let op dat u de polisvoorwaarden goed doorneemt op dit punt en niet de dagwaarde wordt bepaald op moment van schade.

Dagwaarde en vervangingswaarde of marktwaarde 

Dit zijn verschillende begrippen voor hetzelfde. Het is het bedrag, dat de auto op een bepaald moment waard is. Bij het bepalen van deze waarde is de oorspronkelijke nieuwwaarde van de auto het uitgangspunt. Maar de auto wordt steeds minder waard. Dit komt onder meer door het gebruik van de auto, slijtage, aantal gereden kilometers en omdat de auto ouder wordt. Maar ook vraag en aanbod speelt een rol. De dagwaarde wordt gehanteerd als er geen andere regelingen van toepassing zijn, zoals de nieuwwaarde- of aanschaffingswaarde.

Nieuwwaarde 

Dit is het bedrag van de nieuwe waarde van de auto. De meeste verzekeraars betalen de nieuwwaarde als de auto nog geen 1 jaar oud is en wordt gestolen of total loss verklaard. Er wordt dan geen bedrag in mindering gebracht vanwege afschrijving. Je krijgt dus voldoende geld uitgekeerd om weer een zelfde auto nieuw te kopen. De periode die de verzekeraar aanhoudt als nieuwwaarde van de auto kan soms langer zijn dan één jaar.

Aanschafwaarde 

Dit is het bedrag dat voor de auto is betaald. Als de aanschafwaarde wordt uitgekeerd krijg je dus het bedrag terug, die je betaald bij de koop van een auto. Niet alle verzekeraars kennen deze regeling. Een bij de verzekeraar die dit wel hebben zie je verschillen in de voorwaarden.

Restwaarde 

Dit is wat de auto nog waard is na het ongeluk, waardoor de auto total loss is verklaard.

Wanneer een motorvoertuig taxeren?  

Normaal gesproken 8 jaar en ouder, maar ook heel jonge motorvoertuigen die gemodificeerd of getuned zijn, deze zijn simpelweg een stuk meer waard geworden.

Hoe lang is een taxatierapport geldig? 

De verzekeraar bepaald dit, maar meestal is het taxatie rapport 3 jaar geldig, kijk dit en het aantal te rijden kilometers op jaarbasis goed na in de polisvoorwaarden.

TAXATIES : Oldtimer-, Klassieker en Classic Car verzekering 

De Taxatievoorwaarden zijn dus :

  • Taxatierapport conform art.7:960 Burgerlijk Wetboek (BW)
  • Taxaties dienen uitgevoerd te worden door erkende FEHAC, VRT of TMV taxateurs
  • Het taxatierapport moet foto’s van desbetreffende voertuig bevatten
  • Bij aanvraag van een verzekering mag het taxatierapport niet ouder zijn dan zes maanden
  • Taxatie moet om de 3 jaar herhaald worden.

Erkende taxateurs 

Kunt u op onderstaande links vinden :

TAXATIE IS NOODZAKELIJK OM UW AANVRAAG VOOR EEN VOLLEDIGE CASCO MOTORVOERTUIG VERZEKERING(ALLRISK VERZEKERING) IN ORDE TE MAKEN !!

 Bij deze verzoeken wij u, een taxatierapport van een erkende taxateur zo spoedig mogelijk naar ons en of de verzekeringsmaatschappij die uw aanvraag in behandeling heeft door te mailen, daarna kan uw verzekeringsaanvraag dus verder in behandeling worden genomen.

 Mocht u nog vragen hebben geef dat dan door via ons Contactformulier

Bonus-malussysteem

Het bonus-malussysteem is een Nederlandse term uit de autoverzekering. Door middel van het bonus-malussysteem worden ‘goede rijders’ (verzekerden die geen schade claimen) beloond en slechte rijders gestraft. De term bonus-malus komt uit het Latijn . Bonus is het Latijnse woord voor goed en malus voor slecht. Het huidige bonus-malussysteem is ingevoerd in 1982 als vervanging van het no-claimsysteem. Vaak wordt er nog gesproken van no-claimkorting als bonus-maluskorting wordt bedoeld. Een bonus-malussysteem komt in de meeste Europese landen voor, inhoudelijk zijn er echter grote verschillen.

Roy-Data

Het Roy-Data systeem slaat het aantal schadevrije jaren (royementsgegevens) op van personen en bedrijven die motorrijtuigen hebben verzekerd en vervolgens een verzekering hebben opgezegd (royeren). Het gaat hier derhalve om de verzekeringnemer (persoon of bedrijf) en niet de regelmatige bestuurder.

Schadeformulieren